Arenan i Munktellområdet i Eskilstuna invigs i juni. Foto: SVT

Guif:s nya hemmaarena har fått sitt namn

Uppdaterad
Publicerad

Stiga sports arena Eskilstuna. Det blir namnet på arenan som snart står färdigbyggd i Munktell-området.

Klockan 12:30 på tisdagseftermiddagen avslöjade kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) det nya namnet på arenan och samarbetet med företaget Stiga som bland annat tillverkar pingisutrustning.

”Viktigt företag för Eskilstuna”

– Det är ett starkt internationellt varumärke och dessutom ett mycket viktigt företag för Eskilstuna. Genom samarbetet får vi mycket goda möjligheter att vidareutveckla Eskilstuna som evenemangsstad och därmed även utveckla besöksnäringen och stärka Eskilstunas attraktivitet, säger Jansson i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att företaget årligen sätter in 500.000 kronor till en evenemangsfond i kommunens regi. Dessutom ska företaget, tillsammans med kommunen, jobba för att få bordtennisevenemang till Eskilstuna.

Pingisbord till skolor

Stiga ska även bidra med pingisbord och annan lek- och idrottsutrustning till parker, stadsdelar och skolor i kommunen.

Arenan invigs i juni och kommer inrymma 3.700 sittplatser. Vid exempelvis konserter kommer dock finnas plats för ungefär 5.000 besökare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Sörmland
Mer Nyheter