Nätverket krogar mot knark har funnits i Eskilstuna i drygt tre år. Idag tecknades nya avtal mellan kommunen, polisen och sex krogar på plats. Knark på krogar är fortfarande ett problem i Eskilstuna därför är ett samarbete extra viktigt menar samtliga aktörer. Foto: Lina Friberg

Nytt avtal för satsningen ”Krogar mot knark”

Publicerad

Nätverket krogar mot knark har funnits i Eskilstuna i drygt tre år. Idag tecknades nya avtal mellan kommunen, polisen och nio krogar. Knark på krogar är fortfarande ett problem i Eskilstuna därför är ett samarbete extra viktigt menar samtliga aktörer.

– Vi ska hjälpa till att stötta de krogar som tagit ställning mot narkotika på sin krog, knark finns precis överallt speciellt i krogmiljön. Det viktigaste är att krogen anmäler och arbetar emot det istället för att försöka dölja förekomsten, säger Eva Carlsson, brottsförebyggande samordnare Eskilstuna kommun.

Krogarna som delar i satsningen får gå en utbildning hos polisen där de bland annat får lära sig att känna igen en narkotikapåverkad person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.