Peter Hellgren är vd för it-konsultbolaget Consid som öppnar nytt kontor i Nyköping hösten 2019. Foto: Albin Aghamn

Nya jobbtillfällen när it-företag etablerar sig i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

It-konsultföretaget Consid etablerar sig i centrala Nyköping hösten 2019, det meddelade bolaget på en presskonferens tillsammans med Nyköpings kommun på tisdagseftermiddagen. På sikt innebär det fyrtio nya jobb i Nyköping.

Consid har cirka 790 anställda på 17 orter i Sverige, bland annat i huvudorten Jönköping samt Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Nu adderas alltså Nyköping till den listan.

– Det handlar om tjugo nya arbetstillfällen innan årets slut och ytterligare tjugo innan utgången 2020, säger företagets vd Peter Hellgren.

Nyköping

”Sätter Nyköping på kartan som it-ort”

Peter Hellgren är vd för it-konsultbolaget Consid som öppnar nytt kontor i Nyköping hösten 2019. Foto: Albin Aghamn

Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun, gläds åt etableringen.

– Det är fantastiskt roligt. It-sektorn är viktig för en plats som Nyköping, för ortens väg framåt. Att de kommer in med sin kompetens är viktigt för andra företag också, säger hon.

Kommunen har varit behjälplig i form av att personal har hjälpt företaget att hitta lokaler och knyta kontakter.

– Det är ett branschkluster som bildas här med flera it-bolag. Consid är med och sätter Nyköping på kartan som en it-ort, säger Maria Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet