Kuvertet upptäcktes vid posthanteringen i Gnesta kommunhus. Foto: SVT

Nytt brevhot mot Gnesta kommun – kuvert med misstänkt innehåll

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en gång har Gnesta kommun mottagit ett kuvert med hotfullt innehåll. På tisdagen gjordes en polisanmälan och innehållet har nu skickats iväg för analys.

Det var Södermanlands nyheter som var först med att berätta om det senaste hotet i ordningen. Enligt tidningen ska det denna gång ha skickats ett brev till kommunens återvinningscentral och innehållit pulver.

– Det var ett vanligt kuvert, stort som ett vykort ungefär. Det kom till kommunhuset vid klockan 10 i morse och det upptäcktes vid den vanliga posthanteringen, säger Jesper Dahl, kanslichef på Gnesta kommun, till SVT Nyheter Sörmland.

De senaste månaderna har Gnesta kommun mottagit ett flertal liknande brevhot, som bland annat skickats till en av kommunens skolor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunchef Anders Axelsson och säkerhetssamordnaren Göran Johansson om den senaste tidens hot mot kommunens verksamheter. Foto: Per Elfström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.