Amanda Wessberg, projektledare vid Region Sörmland, och Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande. Foto: SVT/Peter Widén

Nytt matkoncept på Nyköpings lasarett ska ge friskare patienter

Publicerad

Ett nytt måltidssystem införs nu på hela Nyköpings lasarett där patienterna själva får välja vad de vill äta från en meny.

När projektet med det nya flexibla måltidssystemet startade 2011 fanns det problem med både undernäring hos äldre och multisjuka samt ett stort matsvinn på Nyköpings lasarett. Med det nya konceptet, där patienten själv får välja från en meny på 34 rätter, hoppas man på att patienterna kommer att må bättre av maten. Detta är en del av Region Sörmlands mål ”Sveriges friskaste län”.

– Målet är att våra patienter ska vara nöjda. Vi ska servera god mat och det ska finnas något för alla, säger Amanda Wessberg, projektledare vid Region Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.