Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Margaretha Furustrand (L) menar att ödehusen i Strängnäs är en outnyttjad resurs. Foto: Aymen Mussa / Marko Säävälä/TT

Ödehus ska minska bostadsbristen i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna vill att Strängnäs kommun gör en kartläggning av ödehusen i kommunen. Partiet tror att det kan vara ett sätt att bland annat minska på bostadsbristen.
– Det är en outnyttjad resurs, säger Margaretha Furustrand (L), gruppledare för Liberalerna.

Tanken är att informationen ska användas som planeringsunderlag för kommunen. Samhällsbyggnadskontoret ser positivt på möjligheten att genomföra en översiktlig kartläggning och visa vilken potential som kan finnas i obebodda hus.

– I princip rör det sig om en enklare registerkörning, där vi enbart är intresserad av potentialen av obebodda hus i kommunen. Vi tänkte göra en light-kartläggning, vilken inte svarar fullt ut på frågan om husen är obebodda eller ej. För att besvara den frågan krävs mer av ingående kontakter med ortsbefolkning. Det saknar vi resurser för att genomföra, säger Daniel Artaeus, handläggare på Samhällsbyggnadskontoret.

Förslaget väntas klubbas igenom i kommunfullmäktige ikväll. Går förslaget igenom ska inventeringen göras under nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer