Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i videon vad SD och MP i Nyköping anser om en ny mötesplats i Brandkärr. Foto: SVT

SD-kritiken mot planerna på ny mötesplats i Brandkärr: ”Problematiskt”

Publicerad

Planerna på att bygga en ny mötesplats i Brandkärr för att främja integrationen – det är en fråga som delar politiker i Nyköping. Sverigedemokraterna kritiserar nu majoritetens planer på projektet.

Planerna på den nya mötesplatsen har funnits sedan ett par år tillbaka. Under fjolåret genomfördes exempelvis en medborgardialog där de boende i Brandkärr och övriga Nyköping fick olika frågor i ämnet. Enligt kommunalrådet Marco Venegas (MP) närmar sig nu ett beslut i frågan.

– Jag vill se en mötesplats där kommunen har en stark närvaro, säger han.

Men oppositionspartiet Sverigedemokraterna håller inte med.

SD motsätter sig ett nybygge, och tror heller inte på idén att människor från hela Nyköping skulle samlas i en lokal i Brandkärr.

– Vi anser att det är problematiskt med ytterligare en möteslokal där uppe. Det är också svårt att få andra än Brandkärrsborna att komma dit, det talar ju den här utredningen för, säger SD:s gruppledare Malin Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fokus på: Brandkärr

Mer i ämnet