Fredrik Beijar, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Nyköping. Foto: Robin Persson /SVT

Åklagare: ”Offren är klart under 15 år”

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen fortsätter mot den 25-årige man från Flens kommun som misstänks för sammanlagt 34 övergrepp mot barn.

Kammaråklagare Fredrik Beijar vid åklagarkammaren i Nyköping hade begärt mannen häktad, eftersom han ansåg att det fanns risk för att den misstänkte kunde fortsätta sin brottsliga verksamhet, och att denne också kunde försvåra utredningen.

Men rätten beslutade att släppa mannen på fri fot efter häktingsförhandlingen i måndags.

– Jag visste att det fanns en möjlighet att han inte skulle bli häktad, men jag gjorde bedömningen att ändå försöka. Brotten ligger för långt tillbaka i tiden. Det tror jag är förklaringen till att han släpptes, säger Fredrik Beijar.

Handlar om mindre barn

Övergreppen ska ha skett under åren 2011-14 i Flens kommun.

Och det handlar om mindre barn, enligt åklagaren.

– De är klart under 15 år, säger han.

Utredningen fortsätter

25-åringen är fortsatt misstänkt för 34 övergrepp mot barn. i 15 av fallen är han misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Det har att göra med omständigheter som framkom under häktningsförhandlingen, men som åklagaren inte kan gå in på i nuläget.

Nu går utredningen vidare.

– Vi ska hålla förhör med målsägarna och göra analyser av beslagtaget material och så vidare. Så får vi se var det slutar, säger Fredrik Beijer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.