Konstnären Elisabeth Ohlson Wallin. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ohlsson Wallins konst granskas

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna kommun ska förhandsgranska Elisabeth Ohlsson Wallins nya utställning som ska visas på stadens konstmuseum. Kommunen vill se över om det finns en hotbild.

Orsaken är terrorattacken mot Charlie Hebdo i Paris härom veckan, och att Ohlsson Wallins konst tidigare har skapat turbulens. I dagsläget kommer utställningen bli av, som har vernissage på lördag.

– Vi ska sätta oss ned i morgon och prata om utställningen. I nuläget finns det ingen hotbild, säger Stefan Rydholm, säkerhetsansvarig i Eskilstuna kommun, till SVT Sörmland.

– Med tanke på att Ohlsson Wallin tidigare har utsatts för hot, och med tanke på vad som hände i Paris, så är det helt naturligt att vi gör en omvärldsanalys, säger Madelene Unneberg, chef på konstmuseet i Eskilstuna, till SVT Sörmland.

Se Elisabeth Ohlsson Wallins reaktioner på säkerhetsåtgärderna i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.