En av vårdplatserna på den nya Mima-avdelningen på sjukhuset i Katrineholm. Foto: SVT

Omdöpt avdelning ska locka arbetskraft till Katrineholm

Publicerad

Medicinsk intermediärvård är ett krångligt namn, men just detta kommer få stor betydelse för Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Att avdelningen får heta ”medicinsk intermediärvård” och inte ”medicinsk akutvårdsavdelning” kan bli avgörande för sjukhusets framtid.

– Ett otroligt lyft, säger vårdenhetschef Johan Edlund.

I nyrenoverade lokaler i Kullbergska sjukhusets inre ryms avdelningen för medicinsk intermediärvård, Mima. Kapaciteten har funnits förut men under ett annat namn och i äldre lokaler.

Efter att ha ansökt hos regionledningen så fick de ansvariga läkarna och enhetscheferna på Kullbergska sjukhuset tillåtelse att byta namn från medicinsk akutvårdsavdelning till medicinsk intermediärvårdsavdelning.

– Det betyder mycket för patienterna men också för statusen på sjukhuset, säger akutens vårdenhetschef Johan Edlund, som nu ser utökade möjligheter för Kullbergska att kunna locka till sig högkompetent arbetskraft.

Mima är ett nationellt och internationellt begrepp inom vården och kommer enligt cheferna göra det enklare att rekrytera kompetent arbetskraft till sjukhuset.

I videon ovan berättar vårdenhetschefen Johan Edlund mer om vad namnbytet betyder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.