En grupp ungdomar utsatte Lagersbergsskolan för omfattande skadegörelse och sköt även fyrverkeripjäser mot en väktarbil. Foto: Johan Nilsson/TT

Ungdomar krossade fönster och sköt raketer mot väktare

Uppdaterad
Publicerad

En grupp ungdomar slog sönder fönster på Lagersbergsskolan i Eskilstuna på måndagskvällen. De sköt även fyrverkeripjäser mot en väktarbil.

Polisen fick larm vid 20-tiden på måndagen från väktare som sett 10-15 ungdomar vid Lagersbergsskolan som slog sönder fönster. Det visade sig att ungdomarna även dragit ut en brandslang och sprutat ut en stor mängd vatten i skollokalerna.

– Tydligen var det några av de här förmågorna som också hängt kvar på skolgården och skjutit fyrverkerier mot väktarbilen. Men så snart vi kom valde man att lägga benen på ryggen, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos Sörmlandspolisen.

Ingen är i nuläget gripen för den omfattande skadegörelsen. Enligt skolans rektor Jens Lindgren ska lokalerna gå att använda som vanligt idag.

– Men det är ofantligt tråkigt. Det har hänt så många gånger och det är så hög intensitet i skadegörelsen, säger han.

Lindgren säger också att händelsen kom överraskande då det har varit lugnt vid skolan de senaste månaderna. Under de senaste åren har dock Lagersbergsskolan drabbats hårt av upprepad skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.