Ulf Blomgren, tidigare ordförande i KVK.

KVK-ordföranden slipper betala

Uppdaterad
Publicerad

Med skulder på hundratusentals kronor så slutade säsongsuppladdningen med konkurs för KVK i Katrineholm. Nu står det klart att ordföranden Ulf Blomgren och styrelsen inte blir personligen skyldiga att betala tillbaka skulderna.

I slutet av sommaren stod det klart att det inte skulle bli något spel för Katrineholm i damernas elitserie i volleyboll. Skulderna hade blivit för stora och en ansökan om konkurs lämnades in. Nu har advokaten som skött konkursförvaltningen kommit fram till att styrelsen och ordföranden Ulf Blomgren inte kan hållas personligen ansvariga för konkursen.

– Vi hade ju inga arvoden eller så och gjorde inte det här för egen vinnings skull. Det känns såklart bra att kunna släppa det här nu, säger Ulf Blomgren, ordförande i KVK vid tidpunkten för konkursen.

Skulder på en halv miljon

Blomgren var relativt nytillträdd på positionen och blev överrumplad av den ekonomiska situationen. Skulderna till bland annat olika sponsorer och Katrineholms kommun uppgick till runt en halv miljon.

– Ja, det var i de regionerna men jag har ej de exakta siffrorna här på jobbet. Jag har lagt detta till handlingarna nu, säger Ulf Blomgren.

Sporten lever vidare

Volleybollen på elitnivå i Katrineholm upphörde i och med konkursen, men Katrineholms AIK har tagit över ungdomsverksamheten och bedriver träningar i Duveholmshallen under vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.