Johan Einarsson, ombudsman för svenska Transportarbetareförbundets flygavdelning. Foto: Privat och Stina Stjernkvist/TT

Ovisst för markanställd personal efter beskedet

Publicerad

Ryanairs besked innebär en oro för den markanställda personalen på Skavsta flygplats eftersom flygbolaget står för en stor del av trafiken till flygplatsen.

Johan Einarsson är ombudsman för svenska Transportarbetareförbundets flygavdelning och enligt honom finns det en oro hos den markanställda personalen på Skavsta flygplats som arbetar med bland annat fastigheter och fälthållningen på flygfältet.

– Det är ovisst och det kan man ju förstå, speciellt när det sker så här i juletider och det är klart att man kan bli orolig, säger han.

Ska ha en förhandling

Men enligt Johan Einarsson är det än så länge oklart hur, eller om, Ryanairs besked kommer drabba de markanställda på flygplatsen.

– Det jag vet med säkerhet är att vi kommer ha en förhandling där vi förhoppningsvis får veta mer om konsekvenserna av det här. Men det är allt jag vet just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer