Hör Ronnie Svensson, inköpschef för Region Sörmland och Region Västmanland, berätta om oseriösa aktörer och hur de hanterar dessa. Foto: SVT

Oseriösa aktörer försöker sälja skyddsmaterial till regionerna

Publicerad

Under den pågående coronapandemin skriker vården efter skyddsmaterial. Och bristen har lett till att regioner får förslag från oseriösa aktörer där priserna är dubbelt så höga som i normala fall.

Ronnie Svensson, som är inköpschef för Region Sörmland och Region Västmanland, berättar att man just nu arbetar för att säkra tillgången på skyddsmaterial till vården. Efterfrågan är stor och leveranstiderna långa, vilket gör att prisbilden förändras. Det har också lett till att man har fått ett ökat antal erbjudanden från olika levernatörer.

– Det är positivt. Men det är väldigt blandat. Vissa är väldigt seriösa och andra mindre seriösa, säger Ronnie Svensson.

Vissa leverantörer har erbjudanden med priser som är dubbelt så höga som i normala fall, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.