Ivo: Läkare i Sörmland gav 22 patienter bristfällig vård

Publicerad

En läkare i Eskilstuna och Vingåker får tre års prövotid i yrket då han anses så oskicklig att patientsäkerheten är i fara.

En verksamhetschef vid en vårdcentral i Eskilstuna fick signaler om att den tillfälligt anställde läkaren brast i sin yrkesutövning. Chefen lät då gå igenom samtliga journaler som läkaren upprättat.

Enligt genomgången tydde läkarens slutsatser i journalerna på bristande kunskap att dra korrekta slutsatser och initiera rätt behandling.

Därefter har Ivo gått igenom 27 journaler. Av dessa anses att vård och behandling av 22 patienter varit bristfällig. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har beslutat om tre års prövotid för att ”inhämta den kunskap och förmåga som krävs”.

Läkaren medger att hantering av en patient i Vingåker varit bristfällig, men tycker att granskningen av journalerna i Eskilstuna är ensida. Han menar att han har lång erfarenhet och kan hantera utredningar och behandlingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.