Hör Michael Larsson berätta om dödsolyckan som han överlevde samtidigt som han förlorade sina tre nära vänner: ”Varför klarade jag mig?” Foto: SVT

Michael överlevde svåra olyckan – förlorade tre nära vänner

Uppdaterad
Publicerad

Michael Larsson hade tågpendlat mellan hemmet i Katrineholm och jobbet på Scania i Södertälje sedan 2002. Men den 11 september 2017 bestämde han sig för att åka med sina kollegor som pendlade med bil. Samma dag, på väg hem från jobbet, inträffade det som inte fick hända.

Michael Larsson förlorade tre av sina nära vänner för tre år sen när bilen, som även han satt i, krockade med en lastbil. Han bröt alla revben, fick en skallskada och ett söndertrasat ben. Men han överlevde.

Nu planerar Trafikverket åter igen att bygga om den dödsdrabbade sträckan mellan Dunker och Björndammen på riksväg 55.

– Äntligen! Det är en smal väg med tung trafik så det är ingen bra sträcka alls. Det gjordes en 2+1 väg fram till Dunker och det är jättebra. Får det sen fortsätta genom skogen så blir det kanon, säger Michael Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.