Hans Rainer och Sarah Heltborg Ronélius från kommunen samt hyresgästen Susanne Borg ser alla fram emot en fyrstjärnig camping i Oxelösund. Här visar Susanne Borg runt i det befintliga servicehuset, där det bland annat finns mögelproblem, och förklarar varför det behövs ett nytt. Foto: Peter Widén

Fyra miljoner ska ge fyra stjärnor – kommunen investerar i camping i Oxelösund

Publicerad

Kommunstyrelsen i Oxelösund har beslutat att lägga fyra miljoner kronor på ett nytt servicehus på Jogersö camping. Det befintliga servicehuset består av baracker och kommer att rivas. Förhoppningen är att få en fyrstjärnig camping.

Nu vill Oxelösunds kommun och hyresgästen som bedriver Jogersö camping gå från tre stjärnor till fyra stjärnor, men för att nå målet behövs ett nytt servicehus. 

– Jogersö camping är ett av kommunens absolut viktigaste och största besöksmål. Hyresgästen och kommunen är överens om att vi ska uppgradera campingen till att bli fyrstjärnig. Susanne Borg (hyresgästen) tar sin del av investeringarna och vi måste ta vår del som är de fasta anläggningarna, säger Hans Rainer, näringslivsansvarig vid Oxelösunds kommun.

Klart till sommaren

Men hur kan ett nytt servicehus på Jogersö camping bidra till kommunen och dess invånare? 

– Ju fler campare vi kan få som stannar här längre och ju högre status campingen kan få desto mer gynnar det butiksnäringen runt omkring. Folk stannar längre, handlar mer och besöker andra besöksmål. 

Servicehuset ska stå klart till sommaren 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.