Svante Larsson följde sonen Sebastian hemifrån tv-soffan. Foto: SVT

Sebastian Larssons pappa: ”Hjärtat slog lite extra”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunasonen Sebastian Larsson stod för en heroisk arbetsinsats på mittfältet när Sverige blev klart för fotbolls-VM i Ryssland sent på måndagskvällen. Dagen efter är det en stolt pappa som SVT möter hemma i villan i Eskilstuna.

Efter 95 spelade minuter blåste domaren av matchen i Milano på måndagskvällen. Sverige hade klarat 0-0 mot storfavoriten Italien och Sebastian Larsson spelade matchens alla minuter och har berömts från många håll efter sin arbetsinsats.

Hemma i villan på Lilla Tvärgatan i Eskilstuna satt familjen Larsson samlad framför tv-apparaten.

Fotbolls-VM 2018

– Det var spänt och när det kommer upp fem minuters tillägg så var det klart att då slog härtat lite extra, säger Svante Larsson.

”Pratade med Sebastian i morse”

32-årige Sebastian Larsson har spelat 96 A-landskamper och gjort 3 EM-slutspel. Men VM är något extra, menar Svante Larsson.

– Jag pratade med en väldigt trött Sebastian i morse då han satt på flygplatsen och skulle tillbaka till England. Trött, men lycklig, säger pappan.

Men vägen mot succén i de två matcherna mot Italien har varit allt annat än spikrak för Sebastian Larsson. Under förbundskaptenen Erik Hamréns styre var hans plats i truppen stundtals ifrågasatt. Och när VM-kvalet inleddes stoppades han av en skada, samtidigt som den nye förbundskaptenen Janne Andersson tagit vid och börjat bygga på en ny trupp.

– Hela tiden har han sagt att han inte var klar med landslaget. Att han vill vara med att bidra och hans mentala kraft där är jag som pappa lite imponerad av, säger Svante Larsson.

Avspark 14 juni

Den 14 juni 2018 är det VM-premiär. Håller sig ”Seb” bara skadefri så har han goda chanser att då få representera blågult i det allra finaste av landslagssammanhang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2018

Mer i ämnet