Person påkörd av lastbil på E20 utanför Eskilstuna – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit påkörd på E20 strax utanför Eskilstuna. Enligt de första uppgifterna ska personen ha försökt gena över motorvägen och har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Det var strax innan klockan 10 på söndagsmorgonen som larmet kom in till SOS Alarm om en påkörd person på E20.

– Det är en person som troligen genat över motorvägen, säger Daniel Kaissidis, pressbefäl på räddningstjänsten.

Allvarligt skadad

Personen ska ha blivit påkörd av en lastbil och vid ankomst till sjukhus så bedömdes skadeläget som mycket allvarligt, enligt polisen. Personens identitet är ännu inte fastställd.

Utreds vidare

Polisen ska nu utreda den exakta orsaken till olyckan och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

– Men det finns ingen misstänkt. Föraren av fordonet är inte misstänkt för något brott, säger polisens presstalesperson Priya G Eklund som menar att anmälan är en förutsättning för att polisen ska kunna utreda hur händelsen gick till.

– Vi försöker utreda hela händelseförloppet och vad som har föranlett att det blev den här utgången av det, säger Priya G Eklund.

För att ta reda på varför personen befann sig på motorvägen försöker man bland annat få klarhet i om det kan ha funnits vittnen som såg något på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.