Polisbilen krockade med en lyktstolpe på Lennings väg i Nyköping. På fredagsmorgonen låg stolpen kvar på mittrefugen. Foto: SVT

Två poliser till sjukhus efter biljakt i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt började en polispatrull förfölja en bil som vägrade stanna på polisens tecken. Jakten avslutades kort därefter när polisbilen krockade.

Polisbilen krockade med en lyktstolpe på Lennings väg i Nyköping, vilket utlöste krockkuddarna och poliserna kunde inte ta sig ut.

– Räddningstjänsten fick klippa av taket från polisbilen så man kunde ta ut poliserna på ett säkert sätt. De var vakna och talbara. En av poliserna klagade på smärtor i höften och den andra i nacke, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl.

Poliserna fördes till sjukhuset med ambulans och enligt initiala uppgifter från sjukvården ska de ha undkommit med lindriga skador.

”Försökte medvetet preja polisbilen”

En annan polispatrull letade efter den förföljda bilen och kunde hitta den inte långt borta från olycksplatsen.

– På bilen sågs skador och det framkom att de försökte medvetet preja polisbilen vilket gjorde att de hamnade i stolpen, säger Torbjörn Lindqvist.

I närheten av bilen kunde polisen hitta en för dem välkänd man i 30-årsåldern.

– Han gömde sig i en buske. Hundföraren fick upp ett spår som ledde mot Nyköping, men tyvärr tog det slut så vi fick ingen träff på vad vi misstänker är en medgärningsman.

Mannen greps och anhölls senare under natten misstänkt för försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.