Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under helgen kommer bland annat E20 genom Strängnäs och Eskilstuna vara hårt trafikerade, men enligt polisen bör man inte ta några alternativa vägar. Hör Peter Henriksson berätta i klippet. Foto: Magnus Andersson/TT, Oscar Parsmo/SVT

Polisen: Därför ska du inte välja alternativa vägar under midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommarhelgen väntas tung trafik på de sörmländska vägarna. E20 genom Eskilstuna kommer vara mest trafikerad, enligt polisen Peter Henriksson, chef för trafikenheten i Eskilstuna.

– Vårt stora mål är att få ner tempot på trafiken, säger han.

Midsommar är en av de största reshelgerna i landet. Mest trafik väntas på torsdagen och fredagen, men polisen kommer övervaka vägarna under hela helgen.

Viktigast i trafiken: Dra ner på tempot

För att trafiken ska rulla på så smidigt som möjligt säger Peter Henriksson att det är viktigt att man tar det lugnt, inte stressar och håller avstånd till andra bilar.

– Ta god tid på dig och få ner tempot så kommer det flyta på riktigt bra.

Trots att de stora vägarna spås vara hårt trafikerade i helgen, menar Peter Henriksson att man inte ska välja några alternativa vägar. Hör honom berätta varför i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.