Polisen spärrade under torsdagskvällen av ett stort område i Nyfors. På fredagen genomförs dörrknackning och teknisk undersökning av lägenheten där skjutning ägde rum. Foto: Love Ahlstrand/SVT

Polisen: Fler kan ha varit inblandade i Nyforsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Ett vittne ska ha sett två maskerade personer i Nyforsområdet i samband med att en man i 40-årsåldern igår kväll blev skjuten i benet. Polisen misstänker därför att fler personer kan ha varit inblandade.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som en man blev skjuten i en lägenhet i Nyfors i Eskilstuna. Några timmar senare greps en man misstänkt för skjutningen. Enligt uppgifter från polisen är mannen en Eskilstunabo i 25-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare.

Ser ingen koppling

Det ska ha varit uppgifter från den skjutne mannen som ledde till gripandet, enligt poliskällor.

Skjutningar i Eskilstuna

Man ser ingen direkt koppling till den misstänkte och den skjutne mannen och polisen försöker nu utröna vad det kan röra sig om för motiv. Mannen i 40-årsåldern är inte känd av polisen sedan tidigare.

Maskerade personer

Polisen misstänker även att det kan röra sig om fler gärningsmän. Detta då ett vittne ska ha sett två maskerade personer i anslutning till lägenheten där mannen sköts.

Under fredagen pågår dörrknackning i området och en teknisk undersökning genomförs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet