Över 18 000 tabletter hittades tätt packade i en resväska i den bil som Eskilstunabon färdades i. Foto: Polisen

Polisen hittade 18 000 tramadoltabletter i resväska – nu åtalas 47-åring för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En 47-årig man har vid Eskilstuna tingsrätt åtalats för grovt narkotikabrott efter att en trafikpolispatrull hittat en stor mängd tramadoltabletter i bilen som han färdades i.

Mannen stoppades på E20 vid Läggesta i Strängnäs kommun för ett drygt år sedan då patrullen reagerat på att bilen pendlade i hastighet.

Enligt polisen visade mannen tecken på att vara påverkad och när bilen söktes igenom hittades en resväska fullpackad med tramadol, ett smärtstillande läkemedel som har blivit en vanlig drog bland missbrukare.

När polisen senare räknade beslaget fick de ihop 18 100 tabletter.

Misstänkta narkotikaaffärer

Åklagaren har nu åtalat mannen, som är bosatt i Eskilstuna, för grovt narkotikabrott och hon anser att transporten av tabletterna var ett led i en yrkesmässig narkotikaverksamhet.

Gatupriset för hela beslaget, som vägde 3,6 kilo, beräknas till mer än en halv miljon kronor.

47-åringen har i polisförhör förnekat brott. Han hävdar i ett förhör att väskan inte tillhörde honom men att han fått i uppdrag av någon annan att hämta den, mot en ersättning på 4 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.