Se de dramatiska bilderna när frilansfotografen Tobias Sternhag möter den flyende bilen mitt under polisens biljakt. Foto: Tobias Sternhag

Här jagas misstänkt rånare av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En polisanställd fick föras till sjukhus med ambulans efter en dramatisk jakt efter en misstänkt rånare mellan Flen och Eskilstuna på torsdagen. Jakten tog sin början efter att en en kvinna i Flen rånats på sin bil – som kunde spåras då den var utrustad med gps-system.

Det var vid tvåtiden på torsdagen som en kvinna i Flen körde upp på sin uppfart. En man tvingade där till sig kvinnans bilnycklar och lämnade platsen i hennes bil.

– Han hotade kvinnan, men han ska inte ha varit våldsam och kvinnan ska inte ha skadats fysiskt, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

”Han nästan slickade min bil”

Bilägaren kunde hjälpa polisen att lokalisera mannen genom bilens gps. En polishelikopter från Stockholm tillkallades och en polisjakt med ett tiotal polisbilar inleddes.

Mannen åkte ut ur Flen i riktning mot Eskilstuna genom länsvägar och mindre skogsvägar.

Enligt frilansfotografen Tobias Sternhag var många poliser inblandade i jakten och det gick fort.

– Jag passerade flera civila bilar och en polishundbil och sen mötte jag den jagade bilen i en kurva. Han kom på sladd och låg över båda körbanorna så jag fick åka ut i vägrenen. Han nästan slickade min bil och han låg säkert i hundra, säger Sternhag.

Polisanställd skadades – fördes till sjukhus

Vid ett tillfälle, när polisen försökte stoppa den misstänkte med en spikmatta, skadades en polisanställd. Det handlar om en civilanställd som jobbar i yttre tjänst hos polisen. Han ska ha blivit påkörd av den misstänkte i låg hastighet och fick föras med ambulans till sjukhuset.

– Den polisanställde har ont i bakhuvudet, axel och nacke och skadorna verkar inte vara allvarliga, men han behöver undersökas närmare, säger Åsa Willsund.

Stoppades efter en timme

Efter en timmes biljakt kunde polisen stoppa bilen på länsväg 214 vid Risinge utanför Eskilstuna.

– Mannen är i 25-årsåldern och han är sedan tidigare dömd för flera brott, alla är trafikrelaterade, säger Åsa Willsund.

Mannen greps och anhölls senare misstänkt för rån, försök till mord, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken.

På fredagen begärde åklagaren mannen häktad misstänkt för försök till mord och grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.