Foto: Pontus Stenberg

Polisen letar vittnen till mordbranden i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska undersökningen visade att villabranden i Norrtuna utanför Gnesta den 22 november var anlagd. Men någon misstänkt gärningsperson finns inte i nuläget, och nu vänder sig polisen till allmänheten för att få kontakt med fler vittnen.

Polisen har redan pratat med många av de som bor eller vistades i Norrtuna natten den 21–22 november.

– Men vi har inte fått kontakt med alla så de som inte redan har pratat med oss får gärna höra av sig. Det kanske finns någon som har sett en bil eller en person, säger Lars Liewenborg, chef vid polisens enhet för grova brott.

Gnesta

Exakt hur branden anlades vill han inte berätta för att inte föregå eventuella tips.

Inte fastställt vem den döde är

Rättsmedicinalverket arbetar fortfarande med att identifiera den avlidna person som hittades i huset.

– Vi har skäl att tro att det är husägaren men identiteten är inte fastställd än. Det går inte att se vem det är helt enkelt, säger Lars Liewenborg.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi ska fortsätta söka personer i Norrtuna. En del material från den utbrända fastigheten ska undersökas av Nationellt forensiskt centrum. Vi har andra utredningsåtgärder också men det är inget jag tänker berätta om för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gnesta

Mer i ämnet