Polisen söker vittnen till brutala misshandeln i Skiftinge

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna söker vittnen till den händelse i Skiftinge där en avhoppare från den kriminella världen blev brutalt misshandlad av andra kriminella. Ett dåd där fem personer just nu sitter häktade misstänkta för synnerligen grov misshandel.

Synnerligen grov misshandel är en relativt ovanlig brottsrubricering som kan ge fängelse på mellan fem och tio år. För att brottet ska anses vara synnerligen grovt ska det till exempel involvera någon form av tillhygge som kan medföra permanenta skador på offret.

Skarp knall

Exakt vad som gör att händelsen, som enligt polisen utspelade sig i Årbyskogen 22 april, bedöms som synnerligen grov är oklart. Men det finns bland annat uppgifter om en skarp knall under kvällen, något som skulle kunna tyda på att ett skjutvapen varit inblandat.

Åklagare Kristian Agneklev vill dock inte kommentera om den drabbade haft några skottskador.

Polisen söker vittnen

Förra veckan häktades fem män i 20-årsåldern som, av polisen, beskrivs som multikriminella och tillhörande den undra världen i Skiftinge.

Nu söker polisen fler uppgifter kring händelsen. De berättar att brottsoffret, en person som beskrivs som en avhoppare från den här kriminella världen, möttes upp av två personer på mopeder vid Skiftinge skola. På sin facebooksida skriver polisen att han därefter fördes, på en av mopederna, genom hela Skiftinge och under Karl Hovbergsgatans viadukt och vidare in i Årby naturreservat.

Misshandlades och förnedrades

Inne i Årbyskogen ska ytterligare två killar på en mörk moped ha slutit upp. Varpå den utsatte mannen misshandlades och förnedrades. Efter det ska brottsoffret ha tagit sig till Årby där han fick hjälp. Han befinner sig nu på annan ort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.