• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef, säger att det handlar om tre fall av mordförsök i samband med skjutningen i Fröslunda i Eskilstuna under torsdagen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen: Tre misstänkta mordförsök vid skjutningen i Fröslunda

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen gick polisen i Eskilstuna ut med att ytterligare två personer räknas som brottsoffer i samband med skjutningen i Fröslunda under torsdagen. Det handlar med andra ord om tre fall av mordförsök förutom grovt vapenbrott.

– Det här är ett allvarligt brott. Det är hänsynslöst och oacceptabelt, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef.

Polisen har än så länge inte gripit någon misstänkt gärningsman för skotten i Fröslunda. Den skjutne mannen, som är född 2001, har förhörts, men på grund av utredningen vill inte polisen gå ut med vad han sagt. Han ska vara allvarligt, men inte livshotande skadad. Han ska ha träffats av ett eller flera skott.

Under en presskonferens på fredagen meddelade polisen att det finns ytterligare två brottsoffer i samband med händelsen. Två personer som varit närvarande när mannen sköts.

De två ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

– De är födda 2002 och 2004 och liksom den skjutne mannen är inte heller de kända av polisen, säger Christer Sjöqvist.

Kan vara fler gärningsmän

Enligt Sjöqvist finns det uppgifter om att fler personer än den som sköt kan ha varit närvarande och det kan alltså röra sig om flera personer som kan komma att misstänkas för någon form av brott.

För en vecka sedan skedde en annan skjutning i Fröslundaområdet. Polisen har den skjutningen i åtanke när de utreder torsdagens händelse, men har i nuläget inga uppgifter som länkar samman de båda skjutningarna.

Ökad närvaro över helgen

Under natten till fredag avslutades det operativa arbetet från polisens sida och man övergick i en trygghetsskapande närvaro. Den närvaron kommer att pågå över helgen och syftet är att allmänheten ska få tillfälle att ställa frågor till polisen och lämna tips.

– Vi har genomfört teknisk undersökning på platsen och även en hundförare har varit inkopplad för att säkra upp brottsplatsen. Vi är klara på platsen. Vi kommer inte gå in på om vi gjort några beslag, säger Christer Sjöqvist.

Enligt Christer Sjöqvist går det inte att koppla skjutningen direkt till stadsdelen Fröslunda.

– Den skulle ha kunnat ske på på annan plats också. Det beror på var gärningsmän och målsäganden befinner sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning vid skolor i Fröslunda

Mer i ämnet