Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna Foto: Otilia Bogen

Fler poliser i Nyfors efter misstänkta mordförsöket

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen i Nyfors under fredagen kommer polisen i Eskilstuna att utöka sin närvaro i området den kommande veckan. 

– Vi kommer fokusera på att vi är synliga, närvarande och ha hög beredskap om det skulle ske någon ökad riskbild, säger Christer Sjöqvist, polisområdeschef. 

Tre personer anhölls under natten mot lördagen misstänkta för brott kopplade till en skottlossning i Nyfors på fredagskvällen. Samtliga är pojkar i tonårsåldern. 

– De är väldigt unga. Det är allvarligt. Sen får utredningen visa om det är någon annan som har anstiftat. Och om de misstänkta personerna är skyldiga förstås, säger Christer Sjöqvist. 

Nyfors har varit drabbat av flera våldsbrott under den senaste tiden, gör polisen tillräckligt? 

– De här händelserna är separerade från varandra. De har olika orsaker och motivbilder. Ja, vi gör tillräckligt utifrån det som är möjligt att göra. Vi har en bra lägesbild över vilka kriminella nätverk som finns i Eskilstuna. Och vi jobbar varje dag med att försvåra, förhindra och lagföra personer, säger Christer Sjöqvist. 

Sedan en tid finns det övervakningskameror i Nyfors. Hurvida de kommer vara till hjälp i utredningen återstår att se, menar Christer Sjöqvist. 

– Att det finns kameror innebär inte varenda gatuyta är täckt, säger han.

Vill få in tips

I nuläget ser inte polisen någon ökad risk för ytterligare våldsbrott i området. Men med ökad närvaro hoppas man på att kunna få in fler vittnesmål och tips kring händelsen.

– Om det är någon som vet något om det här är det viktigt att man berättar det för oss, säger Christer Sjöqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.