Även ett område på Slussgatan spärrades av efter larmet om skottlossningen. Foto: Erik Norbergh

Polisen vädjar om hjälp: Mörk bil intressant efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker uppgifter om en mörk bil efter skottlossningen i Torshälla på onsdagsmorgonen. Den kördes i hög hastighet på gångvägen vid ån i riktning mot Brogatan vid halv sju-tiden och man tror att det finns ett samband med skotten.

Tre till fem höga knallar hördes på onsdagsmorgonen i Torshälla. Kort därefter fick polisen in flera samtal om att en skottlossning skett.

Polisen vill inte berätta om de fynd som gjorts på platsen men berättar att skott avlossats i riktning mot ett bostadshus i området. Händelsen utreds som försök till mord, men det är oklart i nuläget om skotten var avsedda att träffa en specifik person, eller fastigheten. Polisen uppger att det fanns personer inne i huset när fastigheten besköts.

Hög hastighet

Det har gjorts en dörrknackning i området och vittnesuppgifter har lämnats som polisen bedömer som intressanta. En mörk bil kördes i hög hastighet i tidsmässig nära anslutning till händelsen på gångstigen utmed ån, i riktning mot Brogatan.

– Det här känns viktigt att få ordning på och vi vill att folk tar ställning mot den här skiten, säger kommunpolisen Thomas Bergqvist som vädjar till allmänheten om iakttagelser kring bilen.

För att försöka säkra ytterligare fynd ska polisen ta hjälp av en hund som är särskilt utbildad i att hitta spår på brottsplatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.