Polisen blev larmad till en lägenhet i centrala Oxelösund. Foto: Pontus Stenberg

Man knivhuggen till döds och kvinna svårt skadad i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen hittades en man död och en kvinna svårt skadad i ett flerfamiljshus i Oxelösund. Båda personerna är i 20-årsåldern och har enligt polisen blivit knivhuggna.

Polisen blev larmad om att det fanns en skadad person på en adress i centrala Oxelösund vid 09.20. I trapphuset hittade polisen en svårt skadad kvinna som knivhuggits i bröstet.

– På platsen anträffades också en man som var knivhuggen till döds med flertalet hugg, säger Markus Kron, stationsbefäl vid polisen i Nyköping.

Kniv hittad på platsen

Kvinnan ligger nu nedsövd på Nyköpings lasarett och läget är forsatt kritiskt, enligt ett uttalande från polisen klockan 14.30.

Polisen jobbar nu med att samla information genom att knacka dörr, hålla förhör med personer och säkra spår på platsen.

– Vi har säkrat någon form av kniv, berättar Markus Kron.

Vill ha tips

Två förundersökningar har inletts, en om mord och en om försök till mord, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Polisen skriver på sin hemsida att de ännu inte har en klar bild över vad som har hänt och att de är mycket angelägna av att komma i kontakt personer som har information som kan vara intressant för utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.