Prins Carl Philip missade presskonferensen efter att han blivit sjuk av coronavaccinet. Foto: SVT

Krasslig prins missade upptakten inför egna gokart-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen tävlar gokart-förare från hela landet i Prins Carl Philips Racing Pokal i Eskilstuna, tillsammans med Prinsen själv. Men under onsdagens presskonferens kunde han inte närvara efter att ha blivit sjuk av andra dosen coronavaccin.

-  Tyvärr blev det så att jag blev lite dålig, men jag mår mycket bättre nu, säger Prins Carl Phillip i telefon under presskonferensen.

En av dem som däremot var på plats under presskonferensen på GTR Motorpark i Eskilstuna var förra årets segrare Mathilda Olsson.

– Jag ska försöka försvara min titel i år igen, säger den 20-åriga föraren.

I helgen är planen att hon kör tillsammans med Prins Carl Philip själv som under onsdagens presskonferens låg hemma med feber efter att han i måndags tog andra dosen coronavaccin. Det är andra året i rad tävlingen hålls i Eskilstuna men totalt nionde upplagan då tävlingen instiftades 2013.

Hör regerande mästare Mathilda Olsson och Prins Carl Philip i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.