Väpnade rånare stal bil utanför Strängnäs – blev biljakt på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot lördagen inkom ett larm till polisen om ett rån vid en bensinmack på Kvartsgatan utanför Strängnäs. En man i 50-årsåldern uppgav att han blivit hotad med ett vapenliknande föremål och rånad på sin bil.

Vid 03.30 ska tre män i 20-25-årsåldern, efter rånet, ha gett sig av i den stulna bilen. Polisen jagade bilen på E4:an.

– Vi hade bra samverkan med kollegorna i Stockholm, och Södertälje framförallt, där en patrull gjorde en visuell observation av bilen varvid vi inledde ett förföljande söderut på E4:an i höga hastigheter, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl för polisen i region Öst.

Under jakten kunde polisen se att rånarna kastade ut diverse prylar från bilen.

– Förmodligen har de kastat ut grejer för att inte behöva ha dem i bilen om de skulle bli stoppade. Vi jobbar just nu med att se om vi kan hitta de här prylarna, säger Torbjörn Lindqvist.

Bilen kunde slutligen stoppas med hjälp av spikmatta, placerad söder om Tystberga. Därefter kunde de tre männen gripas, och är nu misstänkta för grovt rån och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.