Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör sjuksköterskan Marie Strandberg Agnestrand på asyl- och migranthälsan om luckorna man ser i vaccinationstäckningen. Foto: Till vänster: SVT. Till höger: Adam Ihse/TT

Region Sörmland erbjuder gratis vaccination till dem som saknar grundskydd

Uppdaterad
Publicerad

Personer som är födda utomlands är i större omfattning skeptiska mot vaccin. Nu ska Region Sörmland försöka vända trenden och erbjuder gratis vaccination för alla.

Att som vuxen ta vaccin kan bli en dyr affär och kan därför vara ett hinder när personer vill vaccinera sig. Därför kommer regionen erbjuda gratis vaccin till alla under 2023. Det handlar bland annat om vaccin mot mässling, röda hund och kikhosta.

– Vi hoppas att de personer som saknar vaccination mot de här sjukdomarna kontaktar sin vårdcentral för att boka en tid för att vaccinera sig, säger Marie Strandberg Agnestrand, sjuksköterska på asyl- och migranthälsan i Region Sörmland.

I klippet hör du sjuksköterskan Marie Strandberg Agnestrand om luckorna i vaccinationstäckningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.