SSAB visar rekordresultat, skriver stålföretaget i sin delårsrapport för andra kvartalet. Foto: Christine Olsson / TT

Rekordresultat för SSAB i Oxelösund

Publicerad

Ståltillverkaren SSAB har kommit med sin delårsrapport. En rapport som visar på rekordresultat för bland annat Special Steels som finns i Oxelösund.

Enligt rapporten för andra kvartalet  översteg företagets rörelseresultat för första gången 10 miljarder kronor för ett enskilt kvartal. Den exakta siffran ligger på 10,4 miljarder. Företaget skriver också att samtliga affärsområden redovisar starka resultat, bland annat Spcial Steels som finns i Oxelösund.

Leveransrekord

Special Steels nådde en rekordnivå för leveranser och rörelseresultatet ökade till 2,39 miljarder i jämförelse med 1,17 under samma period förra året.

”Högre stålpriser var en viktig förklaring till de förbättrade resultaten, i kombination med en stabil produktion och en fortsatt god kostnadskontroll”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Osäkerheter

Det finns dock osäkerheter inför framtiden. Det handlar om stigande inflation, komponentbrist och flaskhalsar i logistikkedjorna, menar företaget. Dessutom finns risker för störningar relaterade till sanktioner och andra effekter från kriget i Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.