Cigarettfimparna rann ner över parkeringsvakternas bil efter att hinken kastats mot den. Foto: Polisen

Restauranganställd attackerade p-vakter med cigarettfimpar

Publicerad

En anställd på en krog i Eskilstuna blev rasande då parkeringsvakter skulle bötfälla en bil som parkerat fel utanför restaurangen – och attackerade dem med en hink cigarettfimpar. Nu har saken fått sitt rättsliga efterspel.

Det var för snart ett år sedan som parkeringsvakterna skulle sätta en bot på en bil som felparkerat på en lastplast intill restaurangen. Enligt domen kom då ett par anställda ut och protesterade högljutt.

En av dem var så upprörd att han tog tag i en hink med cigarettfimpar och kastade mot parkeringsvakternas tjänstebil, precis när en av dem skulle gå ut.

Den restauranganställda hävdade att parkeringsvakterna skrämde iväg deras kunder. I rätten berättade han att han bett dem flera gånger att tillåta att gästerna stannar snabbt för att hämta mat, men utan att ha fått sin vilja igenom.

Nu döms mannen till 40 dagsböter för att ha attackerat p-vakterna. Beräknat på mannens inkomst ska han betala totalt 2000 kronor i böter för förgripelse mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.