Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ökar intresset för auktioner” – Hör Maja Hamelius och Maria Larsson berätta om de nya digitala auktionerna. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Retuna i Eskilstuna börjar med onlineauktioner: ”Öka återbruket”

Uppdaterad
Publicerad

Allt som lämnas in till Retuna återvinningscentral i Eskilstuna hamnar inte i återbruksgallerians butiker. Nu ska det istället auktioneras ut online.

– Det blir en del i att öka återbruket och minska avfallet. Fler grejer får ett nytt hem, säger Maria Larsson, en av dem som driver projektet.

Onsdag 6 december var det dags. Då hamnade Retuna auktions första varor på hemsidan.

– Vi kommer att lägga ut auktioner varje onsdagskväll, sen kan man buda fram till söndag, säger Maja Hamelius som driver projektet tillsammans med Maria Larsson.

I ett första steg kommer sakerna som auktioneras ut vara sådana som lämnats in till återvinningscentralen men inte hamnat i någon av gallerians 14 butiker. Sedan är planen att även butikerna ska auktionera ut sina varor.

Hör Maja och Maria berätta mer om auktionerna i klippet och hur de tänker angående konkurrensen med andra aktörer online.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.