Gänget i Eskilstunarevyn på scen under en av de sista repetitionerna. Foto: SVT

Revypremiärer närmar sig

Publicerad

Premiärerna för årets nyårsrevyer närmar sig runtom i Sörmland.

I Katrineholm, Nyköping, Trosa, Gnesta, Strängnäs och i Eskilstuna repas det för fullt i mellandagarna. På teatern i centrala Eskilstuna går ridån upp på självaste nyårsafton.

– Vi vill att publiken ska gå härifrån med mycket skratt och kanske några tankeställare. Det är ju den här bredden man vill komma åt, säger Mathilde Stavehaug, debuterande producent för Eskilstunarevyn.

Kul, viktigt och tråkigt

Producent Stavehaug finns också med på scenen, precis som regissören Anders Berglund.

– Det har hänt väldigt mycket under det här året som man kan ta fasta på och göra kul saker av i en revy. Men vi kommer också ta upp tråkiga och viktiga saker, säger han.

Kan man skämta om vad som helst i en revy?

– Det finns egentligen inget bra svar där. Jag kan personligen tycka att, nej man kan inte skämta om precis allt. Men däremot kan man ta upp allt. Meetoo är till exempel svårt att skämta om, men viktig att ha med, säger Anders Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.