Här är platserna ni utsåg till Sörmlands vackraste. Foto: SVT

Rösta på den vackraste platsen i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

På jakt efter #sörmlandsvackraste plats. Nu kan du gå in och rösta på din favoritplats!

Nu har våra reportrar Pontus Kinnander och Maria Lapenkova besökt hela vårt län. Med hjälp av er därute har vi hittat en vacker plats i varje Sörmländsk kommun. Och nu återstår det viktigaste, nämligen att utse en enda vacker plats för hela Sörmland.

Nio vackra ställen att välja på

Vår resa startade i Strängnäs där Visholmen, en udde som går ut i Strängnäsfjärden, var platsen som de flesta gillade.

Såväl Oxelösundsborna som turisterna tyckte att naturreservatet Femöre med sin barrskog och sina klippor skulle ta hem vinsten som Oxelösunds vackraste.

Trosaån, som binder samman kommunens alla tre socknar, vann över alla vackra platser i Trosa kommun.

I Nyköping valde ni att skicka oss till Nyköpingshus, ett slott som varit känt i närmare tusen år och som huserat både riddare och kungligheter.

På vårt femte stopp valde ni att utse Gnestas strand som den vackraste platsen i kommunen. Här kan man både doppa fötterna och passa på att spana in olika fåglar.

Stora Djulö Herrgård blev den överlägsna vinnaren av alla vackra platser i Katrineholms kommun. Den medeltida herremansbostaden inrymmer idag ett känt café.

I Vingåker passade vi på att spela lite cricket vid Säfstaholms slott, platsen som Vingåkersborna tyckte var den finaste i kommunen.

Det kungliga Stenhammars slottet blev favoriten hos Flensborna. Ett slott som varit känt i över 700 år verkar vara den finaste tillflyktsorten i kommunen.

Vår slutdestination blev Eskilstuna. Här tyckte de flesta att Sundbyholm med sitt slott, strand och travbana var kommunens allra vackraste plats.

Rösta på din favorit

Nu kan du vara med och välja den vackraste platsen i Sörmland. Rösta på din favorit nedan i listan.

Om du inte hittar ditt favoritställe kan du istället nominera en egen kandidat genom att skriva till oss på sociala medier eller till vår mail, sormland@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.