Från den 1 juli vill Ryanair börja flyga i Europa igen. Foto: Will Oliver, EPA / TT

Ryanair vill börja flyga från Skavsta igen

Uppdaterad
Publicerad

Från den 1 juli planerar Ryanair att börja flyga mellan sina baser i Europa igen. Men det blir under förutsättning att EU lättar på restriktionerna och att passagerarna bland annat bär munskydd under flygningarna.

Ryanair meddelade via ett pressmeddelande på tisdagen att man planerar att från den 1 juli kommer att återuppta 40 procent av trafiken. Det innebär bland annat att flygningar från Skavsta flygplats till norra Italien är bokningsbara igen. Dessa flygningar har varit stoppade sedan den 13 mars på grund av den pågående coronapandemin.

Munskydd och temperaturtester

Men flygplanen kommer att avgå under förutsättning att planen har tvättats invändigt med desinfektionsmedel, att både besättning och passagerare bär munskydd och att man håller avstånd i kabinen om det är möjligt. Passagerare ska också temperaturtestas och avståndsregler ska gälla på terminalerna.

Planen är villkorad av att myndigheternas restriktioner för flygningar inom EU lyfts, skriver Ryanair i pressmeddelandet.

Det är bara flygbolaget Wizz Air som flyger från Skavsta just nu. I övrigt är flygplatsen stängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.