Utvecklingschefen Romain Olive ser optimistiskt på framtiden trots att Ryanair lämnar flygplatsen till fördel för Arlanda. Foto: SVT

Ägaren när Ryanair lämnar Skavsta: ”Vår vision är oförändrad”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag lyfter det sista Ryanair-planet från Skavsta flygplats. Hädanefter ska bolaget flyga från Arlanda, och det innebär 30 procent färre flygresor från Skavsta.

Skavsta flygplats ägs av Vinci airports tillsammans med Nyköpings kommun. Vincis utvecklingschef Romain Olive vill se positivt på framtiden.

– Det påverkar självklart antalet flyg, men vår närmsta samarbetspartner, Wizz Air, fortsätter att investera i vår flygplats med en ny destination i december, säger han.

Trots minskningen med nära en tredjedel flygningar totalt kommer det fortfarande att lyfta 40 plan i veckan från Skavsta.

– Wizz är det snabbast växande flygbolaget det här året, och vi ser positivt på framtiden, säger Romain Olive som berättar att Vinci airports nu försöker knyta till sig en samarbetspartner som kan flyga till Spanien.

I videon berättar resenärerna om vad de tycker om att Ryanair lämnar Skavsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.