Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob Högfeldt (M) och Anders Härnbro (S) i Strängnäs.

S och M fortsätter styra Strängnäs tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

Strängnäs kommun kommer även under nästa mandatperiod ledas av Socialdemokraterna och Moderaterna. De ledande företrädarna Anders Härnbro (S) och Jacob Högfeldt (M) är överens om att skolan ska ges högsta prioritet.

Samarbetet mellan Moderaterna och Socialdemokraterna fortsätter i Strängnäs kommun. Det meddelar de båda partierna på en presskonferens på fredagseftermiddagen. Tillsammans samlar de 31 av 55 mandat i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna har ökat två mandat efter valet. Moderaterna ligger kvar på samma antal, men är fortsatt största parti i kommunen.

För en vecka sedan meddelade kommunalråd Jacob Högfeldt (M) att det påbörjats förhandlingar i kommunen. Och på fredagen kunde man alltså presentera planen framåt.

– Vi bildar en stabil majoritet som ger Strängnäs kommun goda förutsättningar att ledas in i en osäker framtid, säger Jacob Högfeldt.

Vill se bättre resultat i skolan

De båda samarbetsparterna är helt överens om att skolan ska få högsta prioritet under nästa mandatperiod.

– Vi har lagt ett antal grundstenar men där måste vi börja se resultatförbättringar, säger Högfeldt.

I kilippet: Hör Anders Härnbro (S) och Jacob Högfeldt (M) berätta om samarbetet och de utmaningar Strängnäs står inför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer