Budget- och skuldrådgivare Birgitta Jonzon ger sina tre tips på hur du får ekonomin att gå ihop. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Så får du ekonomin att gå ihop i januari

Uppdaterad
Publicerad

Januari är för många den fattigaste månaden på hela året. Trots det är det få som vänder sig till kommunernas budgetrådgivning.

De flesta som besöker Eskilstuna kommuns budget- och skuldrådgivning behöver hjälp med sina skulder. Här märker man att konsumtionslånen är en av de största fällorna.

– Julperioden och även januari med alla reor bidrar till att man ökar på sina krediter och skulder, säger Birgitta Jonzon, budget- och skuldrådgivare i Eskilstuna kommun, och fortsätter:

– Vi skulle önska att människor kom till oss i ett tidigare skede, för att planera sin ekonomi och för att slippa hamna i de svårigheter som januari många gånger utgör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet