Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör socialsekreteraren Tom Brobergs tre tips på vad föräldrar bör tänka på om barnen riskerar att hamna snett. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Så kan du som förälder agera för att ditt barn inte ska hamna snett

Uppdaterad
Publicerad

Både socialtjänsten och polisen ser ett ökat inflöde av ungdomar som hamnat på glid i Eskilstuna. Hur ska man som förälder agera för att ens barn inte ska hamna snett? I klippet ovan ger socialsekreteraren Tom Broberg på mottagningsenheten tre råd.

– Våga be om hjälp. Som förälder kan man känna en maktlöshet över att man tappat kontrollen hemma. Det finns mycket skam och känslor kring det. Men är man orolig för att ens tonåringar ska hamna hamna snett så kan man kontakta oss, vi dömer inte barnen eller föräldrarna, säger Tom Broberg.

Polisen i Eskilstuna gör fler orosanmälningar till socialtjänsten om barn som verkar i kriminella miljöer. På familjemottagningen gör man alltid en förhandsbedömning av varje orosanmälan för att se ifall barnet behöver skydd direkt. Finns behovet inleds en utredning om barnet.

Hör råden från Tom Broberg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.