Samir och Viktor går skilda vägar Foto: Jonas Ekströmer/TT

Samir & Viktor lägger ner – igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex år, sexton singlar och tre Melodifestivaler är det slut. Artistduon Samir & Viktor meddelar att de går skilda vägar.

”Nu är det dags att gå vidare. Jag utbildar mig till mäklare och vill fokusera 100 procent på det”, säger duons ena halva Samir Badran i ett pressmeddelande.

Duon Samir Badran, uppväxt i Linköping, och Viktor Frisk, uppväxt i Eskilstuna, släpper också låten ”Arbetslös”, som sägs vara deras sista.

”Låten anspelar med glimten i ögat på situationen vi alla befinner oss i nu, i och med covid-19. Många av våra vänner och fans har förlorat sina jobb, och vi vill ge dem pepp och hopp med denna glada partylåt”, säger Viktor Frisk i pressmeddelandet.

Samir & Viktor har lagt ner några gånger tidigare. Senast i januari i år tog de ”en paus på obestämd framtid”, för att återförenas igen några månader senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.