Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

SD agerar mot kandidat i Katrineholm efter hatkommentar

Uppdaterad
Publicerad

SD agerar nu mot fyra partimedlemmar som skrivit hatiska kommentarer på en nazistisk hemsida. En av dem var fullmäktigekandidat i Katrineholm, men har nu fått lämna partiet, skriver Aftonbladet.

Fyra SD-kandidater har skrivit hatiska inlägg på nazistiska Nordiska motståndsrörelsens hemsida Nordfront, enligt en granskning som Aftonbladet gjort.

Sverigedemokraterna agerar nu mot dessa fyra personer.

En av de fyra kandiderade till fullmäktige i Katrineholm, men har nu avsagt sig sin kandidatur och lämnat partiet, uppger SD:S presstjänst enligt Aftonbladet.

Inlägg om medborgargarde

Kandidaten från Katrineholm ska i mars 2016 ha skrivit på den nazistiska hemsidan:

”Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs! Annars kommer muhammedanerna att härja fritt så länge ingen reagerar och sätter dem handgripligen på plats!”

Två som lämnar partiet

Enligt Aftonbladet handlar det om Jimmy Peppas, som stått på plats 11 på SD Katrineholms valsedel.

Tidigare i veckan drog en annan SD-kandidat i Katrineholm, Anders Karlsson  tillbaka sin kandidatur efter att ha gjort rasistiska inlägg i sociala medier. Det rapporterar Katrineholms-Kuriren. Han stod på plats nio på SD Katrineholms lista.

SVT Sörmland söker Anders Karlsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.