Roger Richthoff kommer inte representera SD i kommunfullmäktige säger Linda Hefvelin. Foto: TT/Riksdagen

SD i Strängnäs: ”Richthoff blir politisk vilde på alla plan”

Uppdaterad
Publicerad

SD-politkern Roger Richthoff blir politisk vilde i riksdagen, det skrev han på Facebook tidigare under onsdagen. Nu säger SD i Strängnäs till SVT att han även blir politisk vilde i kommunfullmäktige.

– Blir han politisk vilde så är det på alla plan, säger Linda Hefvelin, ordförande i Sverigedemokraternas lokalförening i Strängnäs.

Tidigare under onsdagen meddelade Sverigedemokraterna att riksdagsledamoten Roger Richthoff (SD) från Strängnäs tvingas lämna försvarsutskottet. Detta efter att han nyligen delat ett klipp där Ryssland tackas för invasionen av Ukraina, något som Expo var först med att rapportera om.

Får inte företräda partiet

Vid 13-tiden samma dag skrev han på Facebook att han blir politisk vilde och lämnar därmed partiet helt. Det här gäller även lokalpolitiken säger Linda Hefvelin.

– Jag har ringt och bett honom att lämna sina uppdrag lokalt. Han får inte företräda oss på våra möten, säger hon.

”Inte första rubriken”

Att han till slut blivit utesluten ur partiet är inget som förvånar Hefvelin.

– Det är inte första rubriken som han har dragit till sig de senaste månaderna. Det är självklart beklagligt, säger hon.

SVT söker Roger Richthoff för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.