Foto: SVT

SD-politiker hotas av uteslutning

Publicerad

En sverigedemokratisk lokalpolitiker i Flen hotas av uteslutning.

Det är ordförande för SD i Flen, Bengt Nilsson, som på Facebook bland annat skrivit att ”gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen”, uppger Nyheter24.

– Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.

Nilsson har även ”gillat” vitmakt-bandet Pluton Svea från Eskilstuna på sin facebookprofil. Gruppen sjunger bland annat om att ”sända förrädarna till gasen i nationalsocialismens namn” och att svastikan är underbar.

– Det här är första gången vi har ett uteslutningsärende i Sörmland. Det är bra att partiets medlemsutskott nu ska granska det här, säger Adam Martinen, distriktsordförande för SD-Sörmland till Östnytt.

Bengt Nilsson själv säger till P4 Sörmland att det som skrivits på Facebook är ryckt ur sitt sammanhang.

– Det är urlyft ur en helhetsbild. Vi pratade om en våldtäkt i Mariannelund och om massvåldtäkter. Det relaterade till att det var invandrare som hade gjort det. De lyfter ut vissa begrepp ur en sida med 700 inlägg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer