Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klädförsäljningen hos Röda korsets butik Kupan i Strängnäs har ökat rejält efter sommaren berättar butikschef Ia Holmstrand. Foto: SVT

Tydligt ökad försäljning av begagnat i Sörmland: ”Man börjar se oss som ett förstaval”

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att inflationen stiger har allt fler hittat till begagnataffärerna. Både på Röda korsets butik Kupan i Strängnäs och på återbruksgallerian Retuna i Eskilstuna märks ett uppsving i handeln sedan sommaren.

Sofia Bystedt är centrumledare på den kommunägda gallerian Retuna i Eskilstuna, där ett flertal butiker säljer begagnade prylar.

– Man börjar se oss som ett förstaval och inte ett andraval. Man åker till oss innan man åker till de stora kedjorna, säger hon.

Ökande tillströmning efter sommaren

Hos Retuna har butikerna, i likhet med flera andra second hand-butiker i landet, sett en ökad kundtillströmning efter sommaren. Under samma period har inflationen stigit och elpriserna skjutit i höjden.

– Med de ekonomiska förutsättningarna som finns just nu börjar fler och fler titta på återbrukade produkter, säger hon.

Ofta kö inför öppning

På samma sätt har även Röda Korsets butik Kupan i Strängnäs upplevt en ökad popularitet. Där är det ofta kö utanför dörrarna innan butiken öppnar.

I klippet berättar butikschef Ia Holmstrand om försäljningssuccén hos Kupan i Strängnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.