Sim-SM till Eskilstuna: ”Vi hoppas på rekord”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången ska Eskilstuna stå värd för det svenska mästerskapet i simning när 600 aktiva från hela landet ska tävla i november.

2017 arrangerades både ungdoms-SM och masters-SM på Munktellbadet i Eskilstuna. Nu har det blivit dags för kortbane-SM och sannolikheten att stjärnor som Sarah Sjöström kommer är stor.

– Det dröjer ett tag innan anmälningarna kommer in men de flesta landslagssimmarna brukar vara med på SM så vi räknar med att Sarah Sjöström kommer, säger Christoffer Andersson, tävlingsansvarig på Eskilstuna simklubb.

– Det känns superroligt att mästerskapet kommer hit, säger Christoffer Andersson, tävlingsansvarig på Eskilstuna simklubb. Foto: Privat

Siktar på rekord

Det finns olika bassänger som är kända för att vara olika snabba. Bassängen i Eskilstuna som öppnades upp 2016 är en av dem.

På masters-SM var det både Europa- och världsrekord som slogs i flera åldersklasser. Och på ungdoms-SM slogs det svenska ungdomsrekordet.

– Det finns fina förutsättningar att simma snabbt. Det är bra djup i bassängen, bra ljus i simhallen och breda banor. Så vi tippar på fler rekord i november, säger Christoffer Andersson.

Sim-SM i Eskilstuna

Pågår 13-17 november

Ca 600 aktiva och ett par tusen starter

700 åskådarplatser

Fri entré under försökssimningarna på förmiddagarna

Kortbane-SM innebär att simmarna tävlar i 25 m bassänger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.