Skåpbilen blockerar ej vägen, men både räddningstjänst och Trafikverket avråder privatpersoner att köra på vägarna och framförallt E4:an. Foto: Pontus Stenberg

Flera trafikolyckor på E4:an utanför Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt har fem trafikolyckor skett längs med E4:an omkring Nyköping under tisdagen. Enligt räddningstjänst är det glashalt och dålig sikt.

Strax innan klockan 13 körde en lastbil in bakifrån på en personbil i höjd med Tystberga. Polis är på väg till platsen. Olyckan skedde i södergående riktning.

– Nu måste man ta det försiktigt för det är jättehalt ute, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl.

Tre i diket

Bara minuter innan lastbilskrocken körde en personbil av vägen tidigare på samma sträcka. Dessförinnan körde en personbil in i mitträcket i norrgående.

– Det ligger tre bilar i diket på mindre än en 300 meter sträcka, säger Pontus Stenberg, frilansfotograf.

Ingen ska ha blivit allvarligt skadad i samband med olyckorna enligt polisen.

Skåpbilsolycka

En skåpbil voltade av E4:an i norrgående riktning och hamnade i diket strax innan klockan 10 under förmiddagen. Chauffören tog sig ur bilen och var vid medvetandet. Olyckan skedde vid Jönåkersavfarten.

– Det är bedrövligt väglag. Det är jättehalt på E4:an och snörök efter bilarna så minimalt med sikt. Behöver man inte ge sig ut ska man undvika det, säger Henrik Dewoon Thoren, insatsledare.

Trafikverket avråder också privatpersoner från att ge sig ut på vägarna.

Andra olyckan i området

Tidigare under tisdagen efter klockan 06 körde en personbil in i mitträcket i samma område.

– Det är en bil som sladdat in i räcket. En ung tjej som är oskadd, säger Stefan Karlsson, insatsledare på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Ett av körfälten i norrgående riktning var avstängt i väntan på bärgare. Enligt Trafikverket som assisterat med fordon ska framkomligheten varit återställd innan klockan nio.

Det ska vara mycket halt på platsen.

Enligt SMHI råder klass 1-varning i Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.